זוגיות

חיים מאושרים/ייסורים מאושרים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מצאתי את משמעות החיים,(דרך אתר הדברות), אך למרות השתדלותי איני יכולה לממשם ובמקביל להיות מקובלת על בעלי. לכאורה, חיינו נראים טובים, יש לנו שלושה ילדים מחונכים ושנינו מכבדים אחד את השני. אך אני מרגישה התעלמות ולעתים התנגדות עזה לכל הקשור לחינוך יהודי וקיום בית יהודי,לצערי. האם זה נכון להמשיך להתעלם מהמשמעות האמיתית, שמצאתי בחיי ולא ליישם אותה, כדי לא לאבד את משפחתי יש לציין שבעלי לא מעוניין לצאת לסוף שבוע "ערכים" ולא ללכת לייעוץ זוגי. תודה !

תשובה

שלום וברכה

לאחר שיודעים את משמעות החיים אין כל אפשרות להתעלם ממנה, וברור שאין מפסידים חיי נצח עבור חיי שעה, השאלה היא רק אם אפשר ליישם את מה שלמדת מבלי לפגוע בעלך, ואין לך לנסות לחנכו וללמדו גם כן את משמעות החים, עשי את כל המוטל עלייך באמת ובלב שלם, והוא שלא זכה לכך ימשיך במנהגו, עד שיאיר לו ה` את נשמתו ויזכה גם כן לחיי תכלית. אם הוא מפריע לך לנהוג כרצונך, כיתבי לי שוב ואשמח לעזור לך.

בברכה - בנימין שמואלי