זוגיות

נשים-נידה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לך אנו נשואים כמעט 3 עשורים, כל הזמן שמרנו על ימי נידה,אבל במיטה הזוגית שלנו, יש לנו מיטה זוגית ולכל אחד יש כיסוי משלו, אין לנו מיטה יהודית, אמרו לאישתי שצריכים שתהיה הפרדה של 70 ס"מ בין המיטות ומאז היא עברה לשון במיטה אחרת ופחות נוחה, היא עצבנית, וגם יותר מרוחקת בכלל, ברצוני לשאול האם אפשר להמשיך ולשון במיטה הזוגית שלנו כבעבר תוך שמירת הנגיעה מוחלטת בימי נידה

תשובה

שלום וברכה

אין צורך בשבעים ס"מ ואפשר להקל בחצי מטר בערך. אבל אין להמשיך ולישון באותה מיטה הדבר אסור כחלק מההרחקות של בני הזוג, בימי נידה, ועדיף (גם מבחינה הלכתית)שכבודו יישן במיטה הקטנה, ואשתך תישן במיטה הזוגית,

בברכה - בנימין שמואלי