אמונה

באיזה שפה דיבר אדם הראשון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! שמעתי במספר הרצאות שהדבר הראשון שהקב"ה ברא הוא את האותיות, ושהשפה הראשונה שכולם דיברו זו השפה העברית. משם התפתחו כל השפות, ואת התורה קיבלנו רק במעמד הר סיני...

אמא שלי שאלה אותי באיזו שפה דיברו לפני שקיבלנו את התורה, ולא ידעתי מה לענות לה... הרי לא קיבלנו את ספר התורה עם בריאת העולם. שאלתי היא, איך זה שדיברנו עברית עוד לפני שקיבלנו את התורה, ובאיזה שפה דיבר האדם הראשון. המון תודה!

תשובה

שלום וברכה

אדם הראשון דיבר בלשון הקודש, וכן כל בניו עד דור הפלגה, שאז נפרדו הגוים ללשונות רבים ושונים. אבל אבותינו נשארו בשפת הקודש, וכל בני ישראל דיברו תמיד בלשון הקודש גם לפני מתן תורה.

בברכה - בנימין שמואלי