נשים

קבלה לנשים(2)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

יש נשים שלא מדברות הרבה, זה בכלל לא בעיה! לגבי תפילין וכו` אם אישה לא מצוות בזה אז זה לא רלבנתי לגביה ולא מהווה תנאי בשבילה (כמו שתפילין לאישה לא מהווה תנאי להתקרבות לבורא) לגבי קימה בחצי הלילה, ותיקין ולימוד תורה - מה ההבדל בין אישה לא נשואה לבין איש שניהם יכולים להגיע לזה.

תשובה

שלום וברכה

מכיון שלדברי חז"ל עשרה קבין של שיחה ירדו לעולם שמתוכם נטלו הנשים תשעה, נראה לי קשה מאוד שאשה תגזור על עצמה שתיקה ופרישות סגפנית מהעולם, גם אם היא לא נשואה. זה לא מומלץ, וזה גם יכול להביא אותה לדיכאון חס ושלום. למאמר המפורסם הנ"ל "עשרה קבין שיחה ירדו לעולם תשעה נטלו נשים ואחד כל העולם כולו", ראיתי לאחרונה פירוש חדש ומפעים, שאין הכוונה לעשרה קבין של פטפוטים ודברי הבל, אלא בגמרא כתוב ויצא יצחק לשוח בשדה ואין שיחה אלא תפילה, וכך ירדו עשרה קבין של תפילה, כח התפילה לעולם, ותשעה עשיריות מהם נטלו הנשים, שבכוחן בדיבורם אל הקב"ה לפעול הרבה יותר מגברים.

פורים שמח - מנשה ישראל