תפילה וברכות

ץתפילות וברכות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. ברצוני לדעת אם אני אוכלת ארוחה מלאה עם לחם ואין באפשרותי לנטול ידיים וגם לא ברכת המזון. אני צריכה לברך רק על הלחם או על כל דבר בנפרד לפי "מגע אש" והאם אני באמת צריכה לברך רק "המוציא.." גם אם מלכתחילה לא התכוונתי לברך ברכת המזון

תשובה

שלום וברכה

כל המברך המוציא לחם מן הארץ, אף שהיא אנוסה ולא נטלה ידיים, כגון שאין לה מים בכל האיזור אין לברך על שאר המאכלים והכול יוצאים בברכת המוציא. לבד מיין ועוגות שיש בכל מקרה לברך ברכה בפני עצמם גם באמצע הסעודה.

וברור שגם אם לא מברכים ברכת המזון חייבים לברך המוציא לפני האכילה, כל מצוה ושכרה וחשיבותה, ואין להפסיד את ברכת המוציא מפני הפסד ברכת המזון, וכדאי מאוד להחזיק תמיד בכיס ברכון קטן, כדי שלא להפסיד מצוה יקרה זו. בברכה - בנימין שמואלי