פרשת השבוע - מה לקרוא השבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב מנשה ישראל בשבת כט אדר ב קוראים בפרשת תזריע, ובערב זה ערב ראש חודש ניסן. האם לקרא את כל פרשת החודש במלואה בנוסף לפרשת תזריע,או לקרא רק חלק מפרשת החודש 2.איזו הפטרה לקרא פורים שמח לך ולכל עם ישראל בארץ ובגלות. יישר כוח חובב גבריאל

תשובה

שלום וברכה

בשבת ערב ראש חודש ניסן קוראים פרשת תזריע, ואחר כך קוראים את פרשת החודש בספר שמות פרק יב עד פסוק כ. ההפטרה קוראים הפטרת פרשת החודש ביחזקאל פרק מו.כמצויין בחומשים.

והספרדים מוסיפים פסוק ראשון ואחרון מהפרטת `מחר חודש. המתחיל `ויאמר לו יהונתן מחר חודש וכו`. פורים שמח - מנשה ישראל ספר התודעה יש לך, אם לא, אשלח לך במייל מאמר לפורים והימים הטובים הבאים לקראיתנו.