שאל את הרב - כללי

האם מותר בתשעת הימים להשתתף בחוג ריקוד

  • כ"ח תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול: אני אישה חרדית, שמשתתפת בחוג עם נשים חילוניות. החוג שלנו עוסק בריקוד, בליווי מנגינות ושירים. האפקט של החוג הוא: ריפוי נפשי, ביקשו ממני לשאול, האם החוג יכול להתקיים בתשעת הימים? הייתי רוצה תשובה שתספק גם את הנשים החילוניות שמשתתפות בחוג. תודה רבה! ובשורות טובות!!

תשובה

שלום וברכה

אם ההימנעות מהריקוד בשבוע זה לא תזיק רפואית הרי שראוי מאוד להימנע מריקודים בשבוע זה. כדאי הוא האבל על  בית אלוקינו כדי להימנע מריקודים שבוע אחד.

אם יש חשיבות רפואית לרצף הריקודים, יש להתיר.