שבת

האם מותר להסתכל במשקפת בשבת?

  • כ"ו תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה, האם מותר להחזיק משקפת בשבת כדי לראות את האותיות של ספר התורה בשבת, למשל במנחה? זה בלתי אפשרי לראות מעזרת נשים את האותיות והרי יש מעלה לראיית האותיות. אני מניחה שמשקפת זה מוקצה אבל אולי לצורך הנ"ל זה בהגדרת נצרך לגופו.

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

משקפת אינה מוקצה בשבת, ומותר להסתכל בה בשבת, וכן מותר לכוון אותה (שו"ת ציץ אליעזר חלק ו' עמוד רצו טור א וחלק כ' סימן יד ד"ה ובספרי, ושכן הסכים עמו החזון איש בפשיטות. וכ"כ בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' פרק טז סעיף מו). ומכל מקום נכון יותר להימנע מלהשתמש בה כדי לראות את האותיות בספר תורה, כי זה נראה כדבר התמוה לרבים.

בברכה,

הלל מאירס