תפילה וברכות

איך מתגברים על מחשבות רעות בתפילה

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

כבוד הרב. אני חוזר בתשובה כבר חודש ברוך ה' אני מתפלל במנין אבל לפעמים בשעת התפילה יש לי שלא מרצוני מחשבות רעות אני מנסה להלחם בזה ואני לא כל כך מצליח. איך מתגברים? זה נורא מיאש .

תשובה

שלום וברכה

עם מחשבות לא נלחמים, דרכם של מחשבות שכאשר נלחמים בהם הם מתגברים יותר. כאשר מגיעה מחשבה אין להילחם בה אלא להסיח דעת ולשוב לחשוב על התפילה, כך בעז"ה תלמד לשלוט על המחשבה בריכוז.

ראוי לדעת שלדברי המקובלים שהמחשבות הבאות לאדם הינן מחשבות הבאות לידי תיקונן על ידי עבודת התפילה כאשר האדם מתרכז בכל זאת בתפילה ככל יכלתו ולא מסיח דעתו.