חברה והשקפה

להוכיח את הטועים..

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

האם אני חייבת להוכיח את מי שטועה? מידי פעם כשאני רואה שאנשים קרובים אליי פועלים בדרך שמנוגדת לאמונה הדתית שלי, אני אומרת להם את מה שאני חושבת ומספרת להם מה שמעתי בשיעורים ועוד.. (בלי שישאלו אותי, רק בשביל להוכיח אותם ושלא יטעו..) אבל לא תמיד מקשיבים לי, ואפילו לפעמים אני מקבלת תגובות שליליות.. וגם מפחדת שידברו עליי לא טוב. גם אמרו לי שזה לפעמים גורם לאנשים לעשות דווקא. מה עושים במצב כזה? האם להוכיח אותם או לתת להם להמשיך בשלהם? אני לא רוצה לחנך אף אחד ואין לי כוונה לכפות על אף אחד דרך חיים.. אני רק רוצה לקיים את מה שאני צריכה ומאמינה בו.

תשובה

שלום וברכה

את עושה נכון מאוד. תמשיכי בכך אבל רק בחכמה ובתבונה לחזק ולסייע לאהוב את התורה ולא חלילה להיפך.

ההוכחה צריכה להיות מהכרת האמת ומאהבה גדולה ומרצון להיטיב למכרים שגם הם יזכו להכיר את דרך האמת.

בהצלחה,