חברה והשקפה

האם תפילה פועלת רק בדבר אחד ?

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

שלום, שמעתי בשיעור של הרב זמיר שיחי' שתפילה לא שבה ריקם, זאת אומרת שאם אדם מתפלל על משהו ולא נענה באותו דבר אז התפילה הזו פועלת במקום אחר. ובנוסף לכך אמר הרב שאדם צריך להרבות בתפילות כי יש מכסת תפילות שכשהוא משלים אותה הוא נענה. אם כן, מתעוררת שאלה, האם לתפילה יש רק תפקיד אחד (להישמר עד שיושלם מספר התפילות הנדרש או לפעול במה שהוא צריך ללא קשר למה שביקש) או שהיא יכולה גם להישמר עד שיושלם המניין הנדרש וגם לפעול לו במה שהוא זקוק לו ולא קשור למה שביקש ? תודה.

תשובה

שלום וברכה

התשובה היא גם וגם. זאת אומרת ששני הדברים נכונים וכל פעם העניין נידון בבית דין של מעלה לגופו של עניין.