שו"ת בין המצרים

האם מותר לקנות ספרים בבין המצרים?

  • כ"ה תמוז התשע"ה

שאלה

האם יש איסור על קניית ספרים בתקופה של בין המצרים? תודה

תשובה

שלום רב,

מותר לקנות ספרים עד ראש חודש אב, אולם מראש חודש אב יש להימנע אלא אם כן מדובר בספרי קודש על מנת ללמוד בהם.

מקורות: ראה חזון עובדיה ארבע תעניות (עמוד קסח, ד"ה מותר לקנות) ופסקי תשובות חלק ו' (סימן תקנא אות י). וכן הורה הגאון מוהר"ר אליעזר יהודה וולדינברג זצ"ל בעל שו"ת ציץ אליעזר (אב תשס"א), שמותר לקנות ספרי קודש בתשעת הימים על מנת ללמוד בהם.

בברכה,

הלל מאירס