שבת

המקדש אינו שומר שבת/חג

  • כ"ד תמוז התשע"ה

שאלה

שלום, ברוך השם אני התחלתי לשמור שבתות וחגים לפני 10 חודשים ולאט לאט אני מתחזק ומשתדל ללמוד הלכות ופרשת שבוע. לאחרונה יש לי בעיה שמציקה לי. בקידוש בשבת ובחגים המקדש בביתי אינו שומר. מה עליי לעשות על מנת לצאת מידי חובת הקידוש ומצד שני לא לפגוע במקדש?

תשובה

שלום וברכה

אם תוכל למלאות כוס יין לצידך ולומר בשקט את הקידוש יחד איתו זה הדרך הנכונה ביותר.

אם המקדש מאמין בשבת ובתורה ומחלל את השבת רק מחוסר ידיעה ומחוסר חינוך, ניתן בדיעבד לצאת ידי חובה ממנו.