תורה ומדע

שאלות ששאל אותי אתאיסט

  • כ"ב תמוז התשע"ה

שאלה

כבוד הרבה יש לי ויכוח עם אתאיסט הסברתי לו כבר שכל החוכמות בעולם נמצאים בתורה ובגמרא והנה השאלות שהוא שואל אשמח אם תביא לי תשובות הוא אמר שהוא עוד יאמין בבורא אם הכל נכון זה שאלותיו:איפה בגמרא רשום על קרינה רדיואקטיבית? טטראדר? שטיפות מוח? הנדסה גנטית? כרומוזומים? אשמח לקבל תשובה כדי להשיב זה מאד חשוב ועלול להחזיר אותו לאמונה בבורא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

קודם כל, אין להתווכח עם אתאיסטים, שהרי מטרתם היא בד"כ רק להתווכח ולזלזל, כך שאין בכך תועלת לאיש. רק אם אתה נתקל ביהודי שבאמת ובתמים מגלה סקרנות ושואל על מנת לברר ולדעת, ולא על מנת להתווכח ולזלזל, אז ראוי להשיב לו.

לגבי בקשתך, תוכל למצוא ידיעות רבות של חכמי ישראל במדע, בספריו של הרב זמיר כהן "המהפך"

עם זאת עליך להבין שחז"ל לא ביקשו ללמד אותנו מדע, ולכן לא כתבו את כל הידע המדעי שהיה ברשותם. זו מעולם לא היתה מטרתם בתלמוד. חז"ל ציינו סוגיות מדעיות אך ורק כשהדבר נגע להלכה, והיתה מטרה להשתמש במדע כדי לדייק בקיום התורה והמצוות. המדע הוא רק כלי להכרת הבורא ולימוד התורה, ואינו תכלית או עיקר בפני עצמו.

הרבנים מבקשים ללמד אותנו את חכמתה האמיתית של הבריאה: את התכלית והמשמעות של חיינו, את מה שה' רוצה מאיתנו באמת. לא את החיצוניות של הדברים, אלא את פנימיותם.

בשביל ללמוד מדע - יש לנו את חכמי המדע, לכן ה' נתן בינה ודעת לבני אדם כדי שישיגו ידע על המציאות הפיזית. כשם שבשביל מאכלים יש לנו טבחים ואופים, כך בשביל מדע יש לנו פיזיקאים וביולוגים וכו'.
אדם ששובר יד או רגל - למרות שעליו להתפלל לרפואתו - צריך ללכת לרופא.

כמו כן, ההוכחות למציאות הבורא ולאמיתות התורה - מבוססות על שכל ישר ואמיתי, ולא על רעיונות כמו קרינה רדיואקטיבית.
ראה בבקשה:
- להכיר באמת תוך חמישה צעדים פשוטים
http://www.hidabroot.org/he/article/872

חפש בבקשה בגוגל את המילים "שיחה גורלית". חוברת זו מסבירה את כל עיקרי האמונה בפשטות, באמצעות דו-שיח עם אתאיסט לאחר המוות. מומלץ ביותר.

בברכה,
דניאל בלס