שאלה בנוגע לציפורניים

  • כ"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום.. רציתי לדעת אישה שבהריון ודרכה על ציפורניים שגזזה מהפה על הכביש ושיצאה מרכבה דרכה עליהםעל הציפורניים שלה עם הנעליים בטעות.. עכשיו היא יודעת שאסור לזרוק כל הריצפה ושאם אישה בהריון דורכת זה לא טוב אבל היא חשבה שזה אמונה תפלה שזה סתם אמונות תפלות.. למה אסור שאישה בהריון תדרוך על ציפורן?! ועכשיו למקרה שהיא דרכה מה היא יכולה לעשות בנידון??מה אפשר לעשות היא מבוהלת והיא כבר אחרי הפלה ראשונה ועכשיו היא בהריון רק..

תשובה

שלום וברכה

מבואר בגמרא שיש רוח רעה היכולה להזיק לאשה בהריון. הגמר אורמת שזה רב בנפילה ישירה על הריצפה בעת הגילוח. אם הציפורן זזה ממקום הנפיהל הראשונה של גזיזית הציפרניים, אין ציפורן זו מזיקה.

במקרה שלך מאחר שהציפורן היתה בפה ולאחר מכן נפלה לארץ נראה שאין בזה נזק.