ישנה ישועה למצב שלי ?

  • כ"א תמוז התשע"ה

שאלה

בס"ד. שלום כבוד הרב . הינני חוזרת בתשובה , הלבוש שלי הוא צנוע , משתדלת לברך על אוכל , ליטול ידיים , בשבת לא נוגעת באש .. אך הדרך להגדיר את עצמי דתיה הוא עוד ארוך ... אני יוצאת עם גבר מדהים במשך 3 שנים ( בחודש הבא ) ששמו נתנאל הינו ממשפחה חוזרת בתשובה וכיום הם חרדיים , נתנאל לא חרדי , נתנאל חילוני שחוזר לאט לאט בתשובה , הוא יותר מברך כרגע , נטילת ידיים וכדומה בקצב שלו ואני הכי תומכת בו בעולם ושמחה מאוד כי לפי דעתי אמורים לחזור בתשובה לאט בקצב נכון כי יש האומרים ברגע שאתה נכנס לדת מהר אתה גם יכול לצאת מהר . אני מאוד אוהבת את נתנאל בכל זאת 3 שנים ביחד .. לאחרונה אני עוברת תקופה מאוד קשה , הוא גר בתא ואני בבאר שבע ( עברתי לבש . לדירה דרך הרווחה ) אמא שלי אישה חולה , ואבא שלי האמיתי אינו בתמונה , והאבא החורג שלי מגדל את אחיותי הקטנות ואין מקום בשבילי . מה שאומר שאני ונתנאל מתרחקים מאוד , כמעט ואין הצעות עבודה כמו שיש בת"א ואני לא מוצאת את עצמי , אני מרגישה שאני נופלת כל היום שקועה בבכי , בדיכאונות , הפחד לאבד את נתנאל , את עצמי , את השפיות ( חייבת לציין שהייתי גרה בת"א בתקופת שירות הצבאי שלי עד שהשתחררתי הייתי גרה עם אבי החורג ואז עזבתי לדירה בב"ש של הרווחה ). חתונה כרגע לא עולה על הפרק מבחינתו עוד שנה שנתיים כשאני אהיה מסודרת , עם עבודה , יציבה . אני מאוד מפחדת לשקוע בדיכאון ולא לצאת מזה , אני מתמוטטת , מה אני יכולה לעשות ? אני רוצה ישועות !! אני רוצה כח !! מאיפה אני רוכשת את הכח ? את החוזק ? את הבחורה שהייתי ..

תשובה

שלום וברכה

לא הבנתי על מה החשש שלך מבוסס? למה שתפסידי את נתאנל. אין כל סיבה לדאגה.