חגים ומועדי השנה

האם מותר לקרוא תיקון הכללי בתשעה באב?

  • כ' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. כל בוקר אחרי הנחת תפילין אני קורא תיקון הכללי ובראשית תמן של האר"י.

2. בנוסף אני מנסה לקרוא 40 ימים רצופים שיר השירים בכל ערב, האם בט' באב אסור לקרוא אותם?

תשובה

שלום רב,

1. לכתחילה אין לקרוא תהילים בתשעה באב, והמיקל יש לו על מה לסמוך (ילקוט יוסף סימן תקנד סעיף יט. וע"ע חזון עובדיה ארבע תעניות עמוד שיא ד"ה תהלים), ולכן לכתחילה עדיף יותר שלא תקרא את התיקון הכללי בתשעה באב.

2. אין לקרוא שיר השירים בתשעה באב, ותוכל להשלימו במוצאי תשעה באב (ראה אשרי האיש חלק ג' עמוד תפה סעיף כב).

בברכה,

הלל מאירס