שאל את הרב - כללי

עגילים באוזן

  • כ' תמוז התשע"ה

שאלה

כבוד הרב שלום, רציתי לשאול האם מותר לבת מבחינה הלכתית לעשות עגילי תנוך (כמה עגילים בתוך ולא אחד) , וטראגוס, שזה עגיל הנמצא בחלק הקשיח באוזן. צירפתי תמונה כדי שהרב יבין במה מדובר - http://srv1.jpg.co.il/7/559af1326d8ee.jpg תודה מראש! (:

תשובה

לכבוד השואלת,

תודה על התמונות לדעת במה מדובר. והתשובה להלכה נראה:

1. טראגוס אין לעשות משום שהוא תכשיט שגורם לאנשים להביט ולהתפעל במיוחד ממי שעודנו; ואם כן זה נכלל בלבישה הנעשית בשביל התבלטות או גאוה, ועל פי השו"ת מהרי"ק ז"ל, הוא נכלל משום כך באיסור של "ובחוקותיהם לא תלכו".

2. עגילי תנוך שנעשו בעדינות, קשה לפסוק עליהם. ולכן למעשה ראוי שתקחי אשה רבנית צנועה באיזורך, ותשאלי אותה אם השילוב המסויים שאת רוצה לדעת עליה, נראית לה כדבר הנעשה באופן צנוע. כי אם זה באמת צנוע (ואינו נעשה מטעם גאוה והתבלטות כנ"ל) אין איסור בדבר.

בברכה,

צוות הידברות