שאל את הרב - כללי

האם יש איסור לדבר עם בנים בגילאי העשרה

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

כבוד הרב, האם יש איזשהו איסור או למה אסור לדבר עם בנים בגיליים 14-17 ? אם אני בת

תשובה

לכבוד השואלת,

סיבת הדבר, כי כך ברא הקב"ה את העולם, שיש לגבר משיכה שונה מאשר לאשה, נתן הקב"ה משיכה מגנטי כזו שרק גבר מרגיש אותה, עד שאפילו בראייה קטנה שלא במקום או דיבורים הנאמרים מתוך קלות ראש, אם הוא אינו מיד ער לשלוט בעצמו, אז הוא יכול בקלות להתבלבל ולימשך לעבור על איסורים.

המשיכה הזו אינו נמצא בגבר כשהוא קטן, לכן אין סכנה לבת לדבר עם קטנים. אבל מגיל 13-14 יכול כבר להיות לו משיכה זו. ועיקר הסיבה שנתן לו הקב"ה את זה הוא לצורך נישואין ובניית בית ומשפחה.

ובזמן הגמרא היו נוהגים לחתן את הילדים מגיל 12-13 ואז לא היה בעייה זו, כי אז כל הבנים והבנות היו יכולים לדבר עם בני זוגן.

אבל עכשיו, שרק מתחתנים הילדים בגיל יותר מבוגר, נשארו השנים האלו שיש לבנים כבר משיכה אבל הם עדיין לפני הנישואין. ואז צריך הבן להיזהר ביותר שלא להכניס עצמו למצב של נסיון.

ולכן בת אינה מדברת עם בנים בגילאים 13-14 ומעלה, כי הגמרא אומרת שאין לאדם בשום אופן להכניס את עצמו למקום נסיון. וע"י שבת מדברת עם הבנים בגיל זה, היא מכניסה אותם לנסיון לעבור איסורים. ולכן היא גם היא אחריאית מצדה בדיני שמים שלא להביא אותם לידי כך.

בברכה,

רב נחום