שאל את הרב - כללי

משחקים אלקטרונים המשמיעים מנגינה

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

האם ילדים יכולים לשחק במכונית על שלט שמשמיעה שירים ומנגינות כשהיא נוסעת

תשובה

לכבוד השואלת,

לא ראיתי מי שפוסק בענין הזה, אבל אחשוב דהואיל ואין מנהגי אבלות חלים על הקטנים, לכן גם אין להחמיר עליהם בנוגע לענין זה, ומותר להם לשחק.

ואם המשחק הופעל באיזור שנמצא שם גדול, יש לו לכוין שאינו רוצה ליהנות מן המנגינה, ומותר.

כמובן שאינו ראוי שהילד יפעיל את המשחק בתקופת השלש שבועות אצל קבוצה של מבוגרים אשר כן חייבים במנהגי האבלות שבשולחן ערוך, ויחייב אותם בעל כרחם לשמוע את המוזיקה, ולהכריח אח"כ את עצמם לכווין שלא ליהנות. ויש לפעול בהתאם להשגת המטרה - בילוי ומוצא לילדים, אמנם בלי לפגוע או להביא לידי ביטול מנהגי אבלות הנהוגים בימים אלו, אשר מחוייבים מצד ההלכה לגדולים.

בברכה,

רב נחום