חגים ומועדי השנה

האם מותר ללבוש בגדים חדשים שקניתי לפני י"ז בתמוז?

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלום,

אני קניתי בגדים חדשים בט''ז תמוז ולא הספקתי ללבוש אותם. אני צריכה לחכות עד אחרי ט' באב או שאפשר ללבוש אותם עכשיו?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בבגדים שמברכים עליהם שהחיינו טוב להיזהר שלא ללבוש אותם בפעם הראשונה בבין המצרים (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף יז).

ואם מדובר בבגדים שלא מברכים עליהם שהחיינו - אפשר ללבוש אותם בפעם הראשונה עד ראש חודש אב (רמ"א שם סעיף ז, ומשנה ברורה ס"ק מה), ולפי מנהג הספרדים אפשר ללבוש אותם לראשונה עד שבוע שחל בו תשעה באב, אמנם גם לפי מנהגם נכון להחמיר בזה מראש חודש אב (שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן לז).

בברכה,

הלל מאירס