תפילה וברכות

האם מותר לקרוא תהילים ללא ניקוד

  • י"ט תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב, אבקש לשאול שתי שאלות: 1. אם בסידור שלי המילים בתהילים (בסוף הסידור) מנוקדות בדגש ובתהילים גם בפלאפון שלי וגם בספרון התהילים שלי אינן מודגשות, האם זה בסדר בכל מקרה שאקרא מתהילים בהם אין את ההדגשה בניקוד? והאם עדיף בכל מקרה שאקח הסידור איתי כדי לקרוא עם דגש בניקוד? 2. אם אני לא בטוחה שאמרתי בלי נדר על כך שאני רוצה לקרוא את כל התהילים של אותו יום כל יום, ואני חוששת כי בתשע באב ארגיש חלשה מדי לקרוא את הכל, האם זו הפרת נדר ועדיף לי לעשות לפני תשעה באב התרת נדרים?

תשובה

שלום וברכה

עד שתדעי מה הוא הנוסח הנכון תוכלי לקרוא כל פעם לפי הסידור שיש לפנייך.

2. בתשעה באב אין אומרים תהילים.