שאל את הרב - כללי

ביטול חתונהןןן

  • י"ח תמוז התשע"ה

שאלה

לפני כשנתיים התארסתי לבחור מסויים. הביא לי טבעת בהצעת נישואין. מסיבות אישיות כל העיניין בוטל שבוע לפני החתונה וניפרדנו. כמובן שהחזרתי לו את הטבעת. והשאלה שלי היא כזאת האם כעת כשאני עומדת להתארס עם בחיר ליבי תיהיה לנו בעיה?

תשובה

לכבוד השואלת,

הרבה נוהגים במצב כזה לכתוב אחד לשני בקשת מחילה.

לכן אם עדיין לא כתבת את זה, הייתי מייעץ לך שתכתבי משהו קצר בענין, כגון:

"הואיל ועתה אני זוכה להתארס, רצית שוב בלבקש את סליחתך ומחילתך אם פגעתי בך באיזשהו אופן. וכן אני מוחלת לך בלב שלם על כל מה שהיה יכול להיות בשבילי קפידה עליך בעבר.

ובאם אתה רואה שיש משהו ספעיציפי שעדיין כואב לך, נא תחזור למספר הזה ... ותודיע לאחד מבני משפחתי, כדי שאוכל לעשות על זה תשובה, ולקבל את מחילתך השלימה. בברכה שתצליח. וחתימה." ותשלחי את זה באופן שבודאי יגיע לידו.

ואם הוא לא יתקשר למספר כעבור שבוע שאז שקיבל המכתב, אז תדעי שהוא מוחל, ואז תוכלי ללכת בעזרת השם בלב בטוח ושמח לשמחה שלך  ולא תצטרכי  לחשוש שמא תהיה איזו בעיה.

בברכה,

רב נחום