שאל את הרב - כללי

האם מי שנקבר מגולה יקום בתחיית המתים?

  • ט"ז תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב. כאשר עוד לא נולדתי אחי הבכור נהרג הוא היה רק בן 6-7, הוא נקבר בארה"ב מפני שבאותו זמן משפחתי גרה שם. האם הוא יקום בתחיית המתים? והאם הוא יקום בארץ ישראל או במקום קבורתו?

תשובה

לכבוד השואל,

מקובל אצלינו שגם מי שנקבר בחוץ לארץ יקום בזמן תחיית המתים.

וכך אמרו חז"ל: (כתובות קיא.) שמתי חוץ לארץ, הקב"ה עושה להם מחילות בקרקע , והם מגיעים לארץ דרך מחילות ; "וכיון שהן מגיעין לארץ ישראל נפשן חוזרות עליהן, ומה טעם "והנחתי אתכם על אדמת ישראל ונתתי רוחי בכם וחייתם" [יחזקאל לז-יד]" (ירושלמי כלאיים מב:).

הרי שהם יקומו בארץ ישראל.

בברכה, ושלא תצטרכו לדעת יותר מצרות כאלו,

רב נחום