תורה ומדע

מה עם ההבטחה שהובטחה לאברהם?

  • ט"ו תמוז התשע"ה

שאלה

כתוב בפרשת העקדה וארבה הרבה את זרעך ככוכבי השמים וכחול אשר על שפת הים אנחנו היהודים בקושי 9 מליון בכל העולם אני לא מבין אז את הפסוק :)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,
נבואה זו עדיין עתידה להתקיים עם בוא הגאולה השלמה. אך על מספרנו המועט אמרה התורה:
"לא מרובכם מכל העמים חשק ה' בכם, כי אתם המעט מכל העמים, כי מאהבת ה' אתכם, ומשמרו את השבועה אשר נשבע לאבותיכם, הוציא ה' אתכם ביד חזקה ויפדך מבית עבדים, מיד פרעה מלך מצרים".

הנבואה על ריבויו של עם ישראל לא התקיימה עדיין בגלל חוסר שמירת התורה, והקללות אשר הפחיתו את מספרו של עם ישראל בעולם. ישנן הערכות שאומרות, שבמשך 3300 שנה, אילו אומות העולם לא היו מצירות לישראל, היינו אכן העם הכי גדול בעולם. זו עובדה שאנו העם הכי שורד בעולם, ואין אף עם אחר שהצליח לשמור על זהותו במשך 3300 שנה. בע"ה יתקיימו בנו כל הנבואות הטובות הכתובות בתורה, ונראה גם נבואה זו מתגשמת בעולם.

נ.ב.
עשרת השבטים נאבדו גם הם מעם ישראל, וזהותם נשכחה. מי יודע כמה עמים גדולים למעשה שייכים לבני ישראל, ואפשר שישובו אלינו לאחר בוא המשיח והגאולה.

בברכה,
דניאל בלס