שאל את הרב - כללי

מה פירוש השם רועי

  • ט"ו תמוז התשע"ה

שאלה

מהו פירוש השם רועי ? והאם תאריך העברי ב' בכסלו משפיע על השם רועי ?

תשובה

לכבוד השואל,

דוד המלך אומר בתהילים (פרק כג):

"השם רועי -  לא אחסר"; כאשר השם הוא הרועה שלי (מלשון רועה צאן, מדריך ודואג להם), אז  בודאי שלא אחסר כלום בחיים.

"רועי" מלשון רועה; והכונה שזוהי כינוי להשם שתמיד הוא הרועה שלנו. וגם מראה על מי שיש לו שם זה, שהוא מקבל כוחות גם כדי להדריך ולדאוג לאחרים שיגיעו למקום שטוב בשבילהם.

בתחילת כסלו מתחיל מזל קשת לעלות, שזהו ג"כ ענין של שמירה - שזהו האות שנתן הקב"ה לעולם בימי נח  שתמיד ישמור על העולם.

ולפי זה ענין החודש יש לו קשר ישיר לסייע לפתיחת המידות של רועה  נאמן לשמור על עדרו ולעזור שיקבלו כל מה שהם צריכים.

בברכה,

צוות הידברות