שאל את הרב - כללי

איך מתחתנים בלי לפגוע באמא שמתנגדת לחתונה

  • י"ג תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה אני בחור רווק בן 22 נמצא במערכת יחסים עם בחורה כבר שנה אני רוצה מאוד להתחתן הוריי גרושים אבא שלי בעד חתונה ואמא שלי מונעת אותי בלשון המעטה כל פעם שאני מדבר איתה על זה או על משהו שקשור להלכה היא מתעצבנת ומבזה אותי אני רוצה ללכת בדרך התורה שאסור לחכות כדי שלא ניפול בעבירה וקשה לי כמו כל אחד בעניין הזה אבל לא רק בגלל זה אני רוצה להתחתן אמי שתחיה לא חושבת שאני מספיק בוגר או שיש לי מקור פרנסה מספיק טוב למרות שיש לי משהו בינתיים .בקצרה רציתי לשאול מה עליי לעשות איך לנהוג עם אימי ואיך עם החתונה?

תשובה

לכבוד השואל,

זה לשון הילקוט יוסף (הלכות כיבוד אב ואם, סימן ר"מ פרק ט):

הלכה יז- " אם היא אשה כשרה וצנועה כשאר בנות ישראל הכשרות, אפילו אם ציוהו אביו בפירוש לבל ישאנה, אינו חייב לשמוע לאביו."

הלכה כג - "אבא המבקש מבנו שלא ישא אשה בצעירותו, כדי שיעזור לו במסחר, או כדי שיוכל למלאת כריסו בש''ס ובפוסקים, אין לבן לשמוע לאביו בזה, אלא עליו להזדרז לישא אשה בגיל עשרים לערך. ואפילו אם רבו או ראש הישיבה שלו אוסר עליו להינשא בגיל עשרים, אין לו לשמוע לו בזה, דבזמן הזה שאפשר ללמוד תורה גם אחר הנישואין בכולל, וגם רבה הפריצות ברחוב, יש להזדרז להנשא, כדי ללמוד בתורה בטהרה. ומי הוא זה אשר יקח על עצמו אחריות כבדה כזו למנוע בחור מלהנשא בצעירותו."

וראוי לך להתקשר עם הרב שלך או מדריך רוחני המכיר אותך מקרוב , כדי להדריך אותך בכל הנוגע לעריכת חתונה ובאופן שהאמא לא תפגע.

בברכה,

צוות הידברות