שאל את הרב - כללי

מה פשר החלום שחלמתי?

  • י"ג תמוז התשע"ה

שאלה

אימי נפטרה לפני כ- 4 שנים. אני כל הזמן חולמת אותה . בחלומי האחרון חלמתי שהיא נשכבה עליי ולא נתנה לי לזוז וכמה שניסיתי להזיזה ממני היא לא זזה. מה פשר החלום ומה עליי לעשות?

תשובה

לכבוד השואלת,

 נמסר לנו בקבלה שכאשר הורה משאיר צאצאים כאן בעולם הזה שעושים מעשים טובים, זה הכל עולה לזכות בשביל ההורה בעולם העליון. א"כ, יתכן שרצתה האמא ע"ה לרמוז לך שתמשיכי לעשות מעשים טובים כאן בעולם הזה, ועל ידי כן היא ג"כ תקבל טובה ונחת מזה בעולם העליון.

לכן כדאי שתקבלי על עצמך לעשות משהו לעילוי נשמת האמא, עם זה על ידי הזמנת לימוד משניות לעילוי נשמתה, או התנדבות לפעולות חסד, או נתינת צדקה, וכדו'. (האם יש מישהו שאמר קדיש בשבילה?)

ויהי רצון שתמיד תוכלי להביא נחת לאמך ע"ה ע"י מעשיך הטובים שבעולם הזה,

בברכה,

רב נחום