שאל את הרב - כללי

חינוך ילדים-מריבות בין אחים

  • י"ג תמוז התשע"ה

שאלה

שלום אני אמא בת 30 ל3 ילדים מקסימים ברוך השם. הגדולה בת 5 האמצעי בן 2 וחצי והשלישית בת שנה. הגדולים בבוקר בגן ובצהריים שהם מגיעים הם בבית ומאז אין לי רגע דל אחד לעצמי! הם רבים ובוכים על כל דבר אפשרי שלט הטלויזיה מי ילחץ ראשון במעלית על משחקים ועוד ועוד ועוד כל היום. המריבה ישר מתחילה במכות אין אפילו דו שיח קצר תמיד משהו חוטף אחד מהשני! ואני בכל היום הזה מומאת את עצמי לא יכולה לזוז מהם שניה לא למטבח לא לשירותים לכלום רק להיות סביבם! אז אני שמה אותם מול טלויזיה רחוקים אחד מהשני(לצערי) או בלי שהם שמים לב נותנת לכל אחד לעשות משהו בחדר אחר בקיצור מפרידה כדי שיהיה שקט. את תראי טלויזיה אתה תשחק בחדר הם לא מבינים שזו הפרדה אלא סתם ככה... אז ברור לי שיש קנאה בינהים ותחרות לגיטימית וטבעית אבל אי אפשר לחיות בנחת ככה בבית לא כיף לי! מילא היה בינהם דו שיח בעת מריבה אז לא הייתי מתערבת ונותנת להם להסתדר ולבנות יחסים אבל הם מאד אמוציונלים ישר בכי צעקות מכות! ומצד שני הם אוהבים אחד את השני... אוף מיואשת

תשובה

לכבוד השואלת,

ראוי ליעץ לך לקחת קורס בהנחיית הורים שכולל ג"כ עצות למצב של קנאה בין הילדים.

בברכה,

צוות הידברות