חברה והשקפה

מה זה העסק שלנו מה שהגויים עושים

  • י"ב תמוז התשע"ה

שאלה

לאחרונה התקבלה החלטה בבג"ץ האמרקאי שמכיר בנישואין חד מיניים והמדינות שלא איפשרו זאת עד עתה הוכרחו לאפשר זאת מהיום בתור זכויות האזרח. העליהום שקם בעיתונות החרדית היתה גדולה ואני לא מבין זאת. מה זה עיסקינו מה שהגוי יעשה ולמה עלינו לכפות זאת עליו? חוששים מהרס חיי המשפחה? לא אצלינו! חוששים מירידה בערכי המוסר? לא אצלינו! הגדיל לעשות א' העיתונאים ששאל ומה עם זכויות המתנגדים? והשובה היא פשוטה. איש לא כפה על המתנגד לעשות זאת. ולהיפך. הם מנסים לכפות את דעתם על המעונים בכך! אותו סיפור היה גם בהתמודדות לבחירות שהרבנים פרסמו איסור לתמוך בנציגים שיתמכו בחוק שכזה והשאלה זועקת בעד עצמה. וכי אנו אמורים לדאוג לגויים או להפגע מחוק אשר כזה?

תשובה

שלום וברכה

את אף אחד לא מעניין באמת מה יעשו הגויים, אין חובת הוכחה לגויים. אבל חשוב להבהיר בכל מקום שהדרך הזו לא נכונה כדי שיהודים לא ייסחפו ויאמרו חלילה ככל הגויים בית ישראל ה' ישמור.

הלגיטימיות לדברים כאלו מצד הנכרים יכולה להביא קרירות על בני ישראל חלילה שילכו גם הם בעקבות פסיקה זו ועל כן התריע מי שהתריע ומחה מי שמחה.