חברה והשקפה

נשמה בגלגול פעם גוי פעם כיהודי

  • י"ב תמוז התשע"ה

שאלה

האם אותה נשמה יכולה להתגלגל בעולם הזה פעם כיהודי ופעם כגוי? ואם כן, מה הטעם במחלוקת העמים זה כמו לריב עם עצמי כי בכל גילגול אני פעם גוי פעם יהודי.

תשובה

שלום וברכה

יש שני שורשי נשמות ושני סוגי נשמות שונים לגמרי במהותם.

יהודי שורש נשמתו של היהודי מעולם האצילות ושורש נפשו של הנכרי מעולם העשיה.

מבואר בספרי המקובלים שלפעמים נפש ישראלית תגולגל בנפש גוי לצורך תיקונה. התיקון של הנפש ההיא הוא כאשר הוא יתגייר ויתקרב לבורא עולם ולדת ישראל.

כמו כן ישנם נשמות קדושות השבויות בקליפות ואף הן עליהם להתגייר ולצאת מהשביה.