שאל את הרב - כללי

נשואה למישהו בתהליך גיור

  • י"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום רב. שאלתי היא כזאת. הגעתי לגיל 34 רווקה, צמאה מאוד לזוגיות ובמיוחד להקמת משפחה. לצערי לא הזדמן לי להכיר גבר יהודי שתהיה התאמה ביננו ורצונות דומים. מרוב אכזבות רבות החלטתי לנסות מזלי בתפוצות, אלא שאז פגשתי בבן זוגי הנוכחי שאינו יהודי, אך הוא תמיד הסתובב עם תנ״ך בתיק והאמין גדול באלוקים אבל לא מצא את הדרך. וזהיתי בו תכונות שאהבתי אל מצד שני בגלל שהוא גוי אמרתי לו שאין סיכוי ביננו וטסתי למקום אחר בארה״ב. המשכנו לשמור על קשר טלפוני והוא מצידו התחיל תהליך גיור לבדו רחוק ממני וניסה לחקור אחר היהדות. אני הייתי בתקופה של ממש אובדת עצות ומנסה להבין האם הוא הגורל שלי או ניסיון חזק. וכל יום ביקשתי בתחינה להקב״ה שאם הוא לא המזל שלי שישלח לי את המזל עכשיו כי הזמן דוחק בי והלב שלי היה שבור. אך במקום זאת היו יוצר ויותר חיזורים מצד הבחור הגוי וחשבתי שזה הסימן משמיים שכנראה הוא הגורל שלי. שהרי הקב״ה הוא כל יכול והוא יכל לזמן לי גם בזמן קצר מישהו כדי להציל אותי. אז החלטתי לאור זה שהוא התמיד והוא לקח על עצמו גיור בצורה רצינית. שאני אתן לזה צ׳אנס וכעת יש לנו שני ילדים משותפים. במשך הזמן הוא המשיך להתחזק. אך מנסיבות מצערות נאלצנו חיזור לארץ ומשום כך תהליך הגיור לא הגיע לסיומו. בארץ היה לנו מאוד קשה הפסדנו הרבה כספים, תהליך הגיור נעצר משום שאינו אזרח והקשו עלינו וחווינו המון טלטלות במערכת יחסים. שהורידו ממני קצת את האמונה ודיכדכו אותי המון. הרגשתי שאני לא במקום השלם שלי, שאני חיה בחטא, שאני משלמת על זה בהרבה דברים. פתאום לא הבנתי את דרכי ה׳ ומה הוא באמת רוצה ממני וכו׳ וכו׳. חזרנו לארה״ב עם כל הקושי הזה להשלים את הגיור שלו פה. הוא מבחינתו מאוד שלם עם הגיור ונילחם למען להישאר ביחד עם המשפחה. אני לעומת זאת כל הזמן עם ספקות, לא מרגישה שלמה, לא מרגישה שזה החיבור שלי ומייסרת את הנשמה שלי בהמון שאלות. אך מכיוון שאין לי כסף ידי קצרות מלהושיע את עצמי וגם לקבל עזרה מקצועית או רוחנית. מה באמת עלי לעשות??!. הלכתי לרבנים שונים נתנו לי מסרים סותרים, אז גם בזה התערער לי האמון. כבוד הרב בבקשה מימך מה הכי נכון לעשות? הילדים שלי בני 2+ ושנה +. אשמח אם תענה לי

תשובה

שלום וברכה

הדרך הנכונה היא להפסיק מרגע זו כל קשר אינטימי וכל מגע עם הגבר הגוי ושהוא לא יהיה איתך בבית יחד משום איסור ייחוד עד שישלים את הגיור. לאחר הגיור תתחתני איתו כדת משה וישראל ותקבלו עליכם את עול המצוות כטהרה שבתכשרות וכו'.

אם תעשי כך תזכי לתקן את חטאי העבר ותזכי לכפר על הכל ובעז"ה תהיי מאושרת ומרוצה.

בהצלחה, אשמח לסייע לך עוד,