שאל את הרב - כללי

שאלה בנוגע ללבוש

  • י"א תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב . לפני מספר חדשים. נתתי מספר חולצות לגיהוץ . חזרו מתוכם 2 חולצות שאני חושב שהן שלי אך לא בטוח . שאלתי את האחראי בגיהוץ האם מישהו טען שנעלמה לו חולצה או חסרה לו חולצה ותשובתו שלילית . ברצוני לציין כי מספר החולצות שנתתי הוא בדיוק מספר החולצות שחזרו אליי . זה כבר מספר חדשים שהחולצות תלויות בארון מבלי שלבשתי אותן .שמא הן לא שלי . חשבתי "לפדות "את החולצות תמורת צדקה . אולי זה רעיון . מדובר ב 2 חולצות קצרות . מה דעתך כבוד הרב ? תודה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

לפי עניות דעתי, אם מספר החולצות שחזרו הוא אותו דבר ששלחת, ויש לך ספק אם הם שלך - אבל לא שידוע לך בודאי שהם לא שלך - אז במקום ספק יש לסמוך על הרוב שמה שנותנים למכבסה זהו מה שמחזירים, והחולצות הם אלו שהיו שלך.

בברכה,

רב נחום