שאל את הרב - כללי

כישוף**

  • ח' תמוז התשע"ה

שאלה

חבר התחתן ליפני כשנתיים ומאז הוא השתנה מאד לרעה במיוחד כלפי אימו שכבר התחיל להרים עליה ידיים מלבד הקללות והצעקות בתדירות גבוהה.והרע מכל אישתו שכל הזמן מסכסכת בינו לאימו ומשקרת עליו. ואמרה לאימו יאללה תמותי כבר מלבד הקללות שלא החסירה כלום ופעם ראשונה ששתתה אצל הבן שלה קפה היא מיד הרגישה רע כל החזה בער לה והרגישה יובש ואת הקפה הכינה אמא של הכלה. אני מכיר את המשפחה מילדות והילד כל הזמן היה צמוד לאימו והיו לו הרבה חברים שגם היו מגיעים לאכול איתו אצל אימו וכולם התרחקו אני ואימו משוכנעים ב100% שהוא מכושף אימו יוצאת מדעתה לא יודעת מה לעשות ,והזהרתי אותה שלפי התורה אסור ללכת למכשפים . מה לפי ההלכה אפשר לעשות ?כי גם שלום בית אין לו ,היא כל הזמן צורחת גם עליו . למי אפשר לפנות להוציא את כל הרוע ? האמא שנים רבות מדליקה בכל יום נרות להרבה צדיקים .

תשובה

לכבוד השואל,

כדאי שהיא תוסיף לומר תפלה זו בכל יום (עשרה פסוקים המתחילים בנו"ן ומסיימים בנו"ן) שמסוגל לבטל אותם כוחות:

נֶגַע צָרַעַת כִּי תִהְיֶה בְּאָדָם וְהוּבָא אֶל הַכֹּהֵן:

נַחְנוּ נַעֲבֹר חֲלוּצִים לִפְנֵי יְיָ אֶרֶץ כְּנָעַן וְאִתָּנוּ אֲחֻזַּת נַחֲלָתֵנוּ מֵעֵבֶר לַיַּרְדֵּן:

נָבִיא מִקִּרְבְּךָ מֵאַחֶיךָ כָּמֹנִי יָקִים לְךָ יְיָ אֱלוֹהֶיךָ אֵלָיו תִּשְׁמָעוּן:

נָהָר פְּלָגָיו יְשַׂמְּחוּ עִיר אֱלוֹהִים קְדֹשׁ מִשְׁכְּנֵי עֶלְיוֹן:

נֶגֶד אֲבוֹתָם עָשָה פֶלֶא בְּאֶרֶץ מִצְרַיִם שְׂדֵה צֹעַן:

נָחִיתָ כַצֹּאן עַמֶּךָ בְּיַד מֹשֶׁה וְאַהֲרֹן:

נַפְתִּי מִשְׁכָּבִי מֹר אֲהָלִים וְקִנָּמוֹן:

נֵר יְיָ נִשְׁמַת אָדָם חֹפֵשֹ כָּל חַדְרֵי בָטֶן:

נֹפֶת תִּטֹּפְנָה שִׂפְתוֹתַיִךְ כַּלָּה דְּבַשׁ וְחָלָב תַּחַת לְשׁוֹנֵךְ וְרֵיחַ שַׂלְמֹתַיִךְ כְּרֵיחַ לְבָנוֹן:

נֻדוּ מִתּוֹךְ בָּבֶל וּמֵאֶרֶץ כַּשְׂדִּים צְאוּוִהְיוּ כְּעַתּוּדִים לִפְנֵי צֹאן:

נֹשְׁקֵי קֶשֶׁת מַיְמִינִים וּמַשְׂמִאלִיםבָּאַבָנִים וּבַחִצִּים בַּקָּשֶׁת מֵאֲחֵי שָׁאוּל מִבִּנְיָמִן:

יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְיָ אֱלוֹהֵינוּ וֵאלוֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁתִּתְמַלֵּארַחֲמִים עָלֵינוּ, וְתַצִּילֵנוּ לָנוּ וּלְכָל בְּנֵי בֵיתֵינוּ וּלְכָליִשְרָאֵל, מֵעַיִן הָרָע וּמִכָּל מִינֵי כִּישׁוּף. וְתַבְרִיחַ הַיֵּצֶר הָרָעוְהַשָּׂטָן מִמֶּנּוּ. וּכְשֵׁם שֶׁפָּרַשְׂתָּ כְּנָפֶיךָ עַל אֲבוֹתֵינוּבַּמִּדְבָּר וְהִצַּלְתָּם מֵעֵינָא בִישָׁא דְבִלְעָם הָרָשָׁע, כֵּן תִּפְרוֹשֹכְּנָפֶיךָ עָלֵינוּ בְּרַחֲמֶיךָ הָרַבִּים וְנִהְיֶה מְכוּסִים בְּמִכְסֶהוּ בְהַנְהָגָה בִּשְׁמוֹתֶיךָ הַקְדוֹשִׁים, אָמֵן נֶצַח סֶלָה וָעֶד:

בברכה,

צוות הידברות