שאל את הרב - כללי

גוג מגוג לא בשטח ישראל

  • ח' תמוז התשע"ה

שאלה

בס"ד גוג מגוגו....מה דעתך על מה שנאמר.... https://www.youtube.com/watch?v=NPZqd2chGKc בברכה דניאל https://www.youtube.com/watch?v=9zaJLCBjcVU

תשובה

לכבוד השואל,

מה שנאמר בסרטון הראשון הוא בפשטותו נגד פסוקים מפורשים . ויתכן שכונת הרב באומרו דברים כאלו, היתה להמשיך שמירה ליהודי ארץ ישראל, או שבבחינת "מחשבה" יעלו כולם לעמוד במחשבתם "במצב של ארץ ישראל" שהוא "המקום המוגן בעולם".

"המחבלים" הם שקרנים שמדברים על מה יקרה בארץ לפי מזימתם רח"ל. אבל זה שקר לגבי מי ש"נמצא בישראל", כלומר "במצב של ארץ ישראל" במחשבתו [=ומקושר להקב"ה] .

כוונת הרבי מליובאוויטש ז"ל היה לדרוש על דברי הגמרא במה שלא נזכר הלשון "צרי" כלפי היהודים - שמוכח מכן שליהודים תהיה שמירה מיוחדת במלחמת גוג ומגוג, וכמו שמובא מזה בפסוקים. והוסיף הרבי לדרוש, שהזוכים לזה היינו מי שיהיה בבחינת "ירושלים", כלומר, שהיראה תהיה בשלמות - יראה כזו שמביא ג"כ למעשים בפועל; ואיש כזה המקושר להקב"ה דרך יראת השם, אינו צריך לדאוג מעניני גוג ומגוג, כי כלפי השם יתברך תהיה כל ההשגחה עליהם כמו  שהוא כביכול "שוחק" על דרכם המשובשת של האומות.

ויהי רצון שהקב"ה ירחם על עמו, וימשיך עליהם את אותה השמירה , שאנו כה זקוקים אליה באחרית הימים.

בברכה,

 רב נחום