שבת

סוגיה בשמירת שבת

  • ח' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב, בעלי ואני שומרים שבת. יש לנו ילד בן שלוש היפאראקטיבי ושובב. אנחנו גרים בדירה מאוד קטנה ומתחתינו גר שכן עם אמו החולה. השכן מאוד רגיש לרעשים ובעבר היו הרבה סכסוכים איתו סביב הנושא. העניין הוא שהילד קם בחמש בבוקר (כל יום) וישר רוצה להשתולל לקפוץ ולהרעיש. הדרך היחידה שלנו למנוע זאת זה לתת לו לראות טלוויזיה עד שמגיעה שעת בוקר מאוחרת יותר. גם בשבת אנחנו פותחים לו טלוויזיה כי מאוד לא רוצים להיכנס לעוד סכסוך עם השכן. הוא רואה תוכנית לילדים בשקט ואנחנו כמובן לא נהנים ולא מסתכלים. אנחנו מאוד מתוסכלים מהעניין ואשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לא לפתוח את הטלוויזיה אלא באמצעות שעון שבת ושלא יהיה בקול גבוה מידי שלא ישמע בחוץ ועדיף לכוון לתחנה נכרית.