שאל את הרב - כללי

התערבות המשפחה

  • ז' תמוז התשע"ה

שאלה

הרב שלום וברכה. שאלתי מורכבת וטעונה מאוד, אנסה לתמצת את השנים האחרונות בקצרה. סבתי מצד אמא גידלה אותי ואת אחי, בעקבות מחלה של אבא ומצב לא פשוט בבית. היא הייתה המענה שלנו לכל, לחום ואהבה, כסף ולינה. היא וסבי. חזרתי בתשובה, החלטתי להתחתן בגיל 18 והיא פשוט לא קיבלה את זה. החלה להילחם בי ובבעלי, עד היום. לאחר ו' שנים של נישואין אנו לא מוצאים ממנה שקט. גרים רחוב לידה, היא מגיעה במפתיע כל אחה"צ גם שביקשתי להודיע לפני (בעלי חוזר מהעבודה וזקוק ליחס ולשקט), כשהיא מגיעה היא מטיילת בבית ובודקת את מצב הניקיון, מעירה ומגנה, משפילה ומבזה בלי סוף את בעלי. פותחת לנו מכתבים, מתקשרת אפילו למשרד הרישוי עם הת.ז שלי לבדוק אם שילמנו את הדו"ח... אפילו נכנסה כמה פעמים לביתנו בלי רשות ע"י לקיחת המפתח ממקומו בחוץ. היא גם הורסת לנו את החינוך, מביאה לילדים כל מה שאנו אוסרים, מבחינת כשרות או היזק בריאותי, נותנת להם לראות טלויזיה למרות שאני אוסרת, וגם מולנו במצח נחושה. לפני כחצי שנה סבי נפטר וסבתא נשארה מאוד בודדה ושבורה. קשה לי מאוד מצד אחד, לעזוב אותה, להתרחק (אני מרגישה שהיא ממש משפיעה על הרוגע שלי, הזוגיות, החינוך), במיוחד לאור הכרת הטובה שיש לי לאחר הילדות שעברנו. לדבר איתה, זה לא עוזר. היא עבדה ברווחה כ-43 שנים ומאוד קשוחה ולא קשובה. והמצפון לא נותן לי לשים גבולות, גם מבחינת האלמנות הטריה שלה של"נ. מה אעשה הרב? אני מתייסרת כל פעם מחדש ולא יודעת כיצד לנהוג. כרגע מתארחים אצלה קבוע כל שבת וזה לא מרגיש לי נכון.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה, אך כדי לענות דרוש עוד פרטים.

לכאורה דברך במכתב עומדים בסתירה: פעם את כותבת שהסבתה היתה שם בשביל "חום ואהבה",  היא, ולהבדיל בין חיים לחיים - הסבא; ואח"כ את כותבת שהיא: "החלה להלחם בי ובבעלי" - הרי שזה לא "חום ואהבה".

איך את מסבירה את זה?

בברכה,

רב נחום