חגים ומועדי השנה

האם מותר לצאת להפלגה בתקופת בין המצרים?

  • ו' תמוז התשע"ה

שאלה

האם מותר להפליג בתקופת בין המצרים תאריך ההפלגה י"ח-כ"ב בתמוז? תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לצאת להפלגה בתאריכים שכתבת, ומכל מקום אין זה הזמן המתאים לכך, ועדיף לצאת לפני שלושת השבועות או לדחות לאחריהם.

מקורות: ראה בשדי חמד (מערכת בין המצרים סימן א אות י) בשם הגר"ח פלאג'י זצ"ל בספרו משא חיים (דף ב). וע"ע בספר נטעי גבריאל הלכות בין המצרים חלק א' (פרק כג סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס