שאל את הרב - כללי

האם יש סגולה למציאת עבודה?

  • ה' תמוז התשע"ה

שאלה

כבר שלוש שנים מאז שחרורי מהצבא אני לא מצליח למצוא עבודה ופרנסה ויש לי מלא חובות מרגיש כאילו יש עלי קללה, שמעתי שיש פרשת המן, זה מופיע בכל סידור? כי אני לא מוצא. ואיזה עוד סגולות יש כדי שאני אמצע עבודה ותהיה לי פרנסה?

תודה לכבוד הרב

תשובה

שלום רב,

1. אכן קריאת פרשת המן מסוגלת מאוד לפרנסה, וכמו שהביא המשנה ברורה (סימן א ס"ק יג) שכל האומר פרשת המן, מובטח לו שלא יתמעטו מזונותיו. פרשת המן נמצאת בספר שמות (פרק טז פסוקים ד-לו).

2. יש להיזהר לברך ברכת המזון בכוונה וכהלכה, כי מלבד החובה שבדבר, זה גם מסוגל מאוד לפרנסה טובה ומסודרת, וכמו שכתב בספר החינוך (מצווה תל) שקיבל מרבותיו, שכל הזהיר בברכת המזון מובטח לו שיהיו מזונותיו מצויין לו תמיד בכבוד.

בשורות טובות בקרוב,

הלל מאירס