האם מותר לבן לספר את אביו?

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב,

שאלתי היא, אם אבי מבקש ממני לספר את שערו, האם מותר לי לעשות זאת, כי הניסיון מלמד שלעיתים עלול להוציא לו בטעות קצת דם באזורים שליד האוזן, ושמעתי באחד השיעורים שהייתי בו שזה יכול להיחשב כדין חובל, ועוד חובל באביו זה לא פשוט, רציתי לדעת מה ההלכה במקרה שידוע שאבי מוחל על כבודו, וגם הוא עצמו רוצה שאספר אותו, אז מה הדין כי נכנס פה גם עניין כיבוד אב..

תודה רבה..

תשובה

שלום רב,

אם אין וודאות שיצא דם בטעות, מעיקר הדין מותר לך לספר את אביך, וכמובן שעליך להיזהר כמה שיותר שלא יצא דם. ואם ודאי שיצא דם, אין לך לספר את אביו.

אולם למנהג האשכנזים, אם אביך מתבייש ללכת לספר אחר, מותר לך לספר אותו אפילו אם ודאי יצא ממנו דם (ראה מה שכתב בזה בספר ילקוט יוסף כיבוד אב ואם חלק ב' עמודים תקנ-תקנא).

בברכה,

הלל מאירס