שאל את הרב - כללי

האם השם מרוצה מהתשובה שלי גם אם היא בצעדים קטנים

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב. אני בת 16 וברוך ה' מתקרבת ליהדות ולבורא עולם. אם לפני כשנה אומנם גדלתי בבית מסורתי עם מצוות אך לא הייתה התמדה על מצוות חוץ משבת,כשרות וכו. אך השנה ברוך ה' לקחתי על עצמי הרבה מצוות בין אם זה קראית שמע בלילה,תפילה אחת או שניים בכל יום,ברכת מזון ועוד מלא מצוות-אני משתדלת לחזור בתשובה לבורא עולם. השתנתי בצורה חיובית מאז שזה ביטול המחשבות הרעות,ובכל ייסור קטן לדעת למצוא את הטוב שבורא עולם אותת לי בו,לקחת הכל בחיוביות ולהיות שמחה,ןךהןדןת לו על הכל. מרגישה כל כך כיף וחוויה שאי אפשר להסביר,מרגישה שבורא עולם ממש לידי ומקשיב לי ומאזין לי בהכל ברוך ה'. אך הדבר היחידי שקשה זה הצניעות-חשוב לציין שאני משתדלת לקחת על עצמי פחות שורטים וגופיות אך עם מכנס רגיל,יש הרבה ימים שאני משתדלת ללבוש חצאית כל היום אך זה ממש קשה. אפשר לומר שגם עם כל ההתקרבות הזאת אני עדיין נחשבת כ"חוזרת בתשובה"? האם ה' מרוצה מהדרך שבה בחרתי ללכת? אשמח לחיזוק ותשובה.

תשובה

לכבוד השואלת,

אשריך ואשרי חלקך שאת מתקרבת לבורא העולם, ואשריך שאת מרגישה את קרבתו יתברך אליך!!

ברור שכל פסיעה קטנה שאת עושה בכדי להתקרב לבורא עולם היא יקרה בעיניו יתברך, ואת נקראת במלוא המובן "בעלת תשובה".

ומה שעדיין קשה לך זה דבר נורמלי, ובכל שינוי חייבים ללכת באופן איטי כדי שיחזיק - יותר מדאי מהר אינו טוב.

לכן אם את הולכת לתקופות ממושכות של כמה שעות עם חצאית, זהו דבר גדול, ויבוא היום ואת תרגישי שזה מתחיל להיות יותר ויותר קל בשבילך ללכת במלבושים הצנועים יותר ויותר.

בברכה שהשם יתברך ימשיך לתת לך הרבה סייעתא דשמיא מיוחדת ,

רב נחום