שאל את הרב - כללי

תפיסה

  • ד' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום לכבוד הרב. שאלתי פעם רב האם כדאי ללמוד פסיכולוגיה במכללה. ואמר לי שכן וזה יפה אך הפסיכולוגיה זה אפילו לא 3 אחוז מהתורה. היכן אני יכול ללמוד פסיכולוגיה אבל על פי היהדות ? מהי "תפיסה " מונח פסיכולוגי ..תפיסה (או תפישׂה; בלועזית: פֶּרְצֶפְּציה) היא תהליך סיווג ופענוח של גירויים המגיעים דרך החושים, על פי היהדות ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אין כיום לפסיכולוגיה מענה אמיתי לאנשים שסובלים מבעיות נפשיות, ולכן את מקומה של הפסיכולוגיה תפסה תעשיית הכדורים הפסיכיאטריים.

ישנם בימינו מכללות לחרדים, וצריך לברר היכן יש לימודים שעוסקים בנפש האדם, שלא סותרים את היהדות. לצערנו רוב המכללות האקדמאיות שמלמדות פסיכולוגיה עוסקות בכפירה המבוססת על משנתו של פרויד, הרואה באדם - בעל חיים, ומתארת את הדת כנוירוזה.
אני באופן אישי ממליץ לך ללמוד פסיכולוגיה בכוחות עצמך, בפרט מומלץ שתכיר את תורת הלוגותרפיה של ד"ר ויקטור פראנקל. כל ספריו מתורגמים לעברית.

תוכל ללמוד מעט יותר על נפש האדם לפי היהדות, באתר הידברות:

בהצלחה,
דניאל בלס