האם אישה שקיימה יחסים עם גוי מותרת להינשא לכהן?

  • א' תמוז התשע"ה

שאלה

נישאתי בחוץ לארץ בטקס אזרחי ללא יהודי, מתוך הבטחתו שיתגייר. לאחר שהפר את הבטחתו נפרדנו וכעת אני בהליכי התרת נישואין אזרחיים מול ביהמ״ש בארץ. האם אהיה מותרת להינשא לכהן בתום התהליך בהתחשב בנסיבות החריגות?

תשובה

שלום רב,

כל אישה שקיימה יחסים עם גוי, אסורה להינשא לכהן, כמבואר בשלחן ערוך אבן העזר (סימן ו סעיף ח), ולכן אם זו המציאות אצלך יהיה אסור לך להינשא לכהן.

ה' יעזור שתמצאי את זיווגך האמיתי בקרוב.

בשורות טובות,

הלל מאירס