אני כהן האם מותר לי להיות פרמדיק

  • א' תמוז התשע"ה

שאלה

היי אני כהן, ובצבא אני הולך להיות פרמדיק משמעות הדבר שאני הולך להיות קרוב לדם דברים כאלו ומין הסתם לצערי קרוב למתים דבר שמביא מלא טומאה אני עדיין רוצה לשמור על הטהרה האם יש דרך מסוימת או האם זה אפשרי תחת העניין של פיקוח נפש אני לא יודע

תשובה

שלום וברכה

בזמן פיקוח נפש או כאשר מדובר במת מצווה דהיינו מת שאין לו קוברים אחרים כגון כאשר יש חלילה חלל באמצע מבצע בתוך קווי האויב וכדו', אין בעיה.

אולם שלא בזמן פיקוח נפש אסור לך להיטמא למתים בשום אופן אף במחיר של מחבוש חלילה.