שאל את הרב - כללי

איך אוכל להתקדם כי היומיום שואבי אותי חזרה

  • א' תמוז התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב ,אני חזרתי לפני שבועיים מרבינו באומן והבנתי מה היה חסר לי כל הזמן לקחתי על עצמי מבלי לעדכן אף אחד צניעות ולא לעשן בשבת, מגיעה מרקע חילוני ואמא לשני ילדים מדהימים רוצה להתקרב אל אבא רוצה לשמח ולעשות מה שנכון באמת לנשמותינו ניסיתי ל"הציק" ולשאול את מי שליוו אותנו בטיול ולא נעים לי אין לי שמץ של מושג עם מי אוכל להתייעץ איך אוכל להתקדם כי היומיום שואב אותי חזרה למקום שלא רוצה להיות בו. תודה

תשובה

לכבוד השואלת,

אשריך שאת רוצה להתקרב לאבא שבשמים.

הייתי מייעץ לך ב' דברים:

1. ברשימה למטה של מצות מן התורה, תנסי לקבל על עצמך להתחיל לקיים שלש מהם בכל שבוע.

2. תנסי לראות לפחות תכנית אחת כל שבוע בנושא המעניין אותך מתוך אתר הידברות.

בברכה,

רב נחום

הנה הרשימה:

הנה לינק לספר שתוכלי לקרוא עם רשימת מצוות התורה הנוהגים בזמנינו (תתחילי מפרק א'- רשימת מצות העשה) .

http://www.israel613.com/books/TARYAG_CHAFETZ.pdf

ואני אכלול כאן כמה מצווות עשה שתוכלי בקלות לקיים

מצוה ז - להתפלל. כל 24 שעות תגידי בקשה אחת בינך לבין הקב"ה בלשון שלך.

מצוה יב - לקבוע מזוזה בפתח הבית.

מצוה יג - לברך את השם אחר אכילת לחם.

מצוה יז - לעמוד לגבר או אשה שהגיעו לשנות השיבה, כאשר הם באים תוך ד' אמות שלך.

מצוה יט - לומר מילים של הכרה ליום השבת (כאשר היא נכנסת ביום שישי בערב), וכגון שתאמרי "שבת שלום" (אפילו פעם אחת).

מצוה מא - לכבד אב ואם.

מצוות לא תעשה:

מצוה ו - שלא לעשות מלאכה בשבת.

(כדי שלא להתבלבל בריבוי ההלכות, אייעץ לך לקרוא בלינקים הבאים לדעת את יסודות המלאכות שהכי נוגעות למעשה בכל שבת: בורר, אופה, מלבן (= ניקוי בגד שנתלכלך) [כי מלאכות כמו כתיבה, חיתוך נייר, הבערת אש – קל ליזהר מהם]:

בורר: http://ph.yhb.org.il/category/%D7%A9%D7%91%D7%AA/11-%D7%91%D7%95%D7%A8%D7%A8/

אופה:http://ph.yhb.org.il/category/%D7%A9%D7%91%D7%AA/10-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%95%D7%9C/

כיבוס: http://ph.yhb.org.il/01-13-03/

מצוה לד - שלא לגנוב שום חפץ או ממון

מצוה מח - שלא לצער חבר במילים.

מצוה עז - שלא להגיד לחברו דברים שכנגדו דיבר עליו.

מצוה עט - שלא לבייש את חברו.

מצוה פ - שלא לנקום מחברו.

מצוה פז - שלא לאכול טרפה (רק תאכלי בשר שיש לו הכשר).

מצוה צב - שלא לאכול בשר בחלב.

מצוה צה - שלא לאכול דג טמא (רק תאכלי דג שברור לך שיש לו סנפיר וקשקשות).

מצוה קה - שלא לאכול פירות אילן (שגדלו בארץ) שלש שנים הראשונות לנטיעתו (רק תאכלי פירות בארץ שיש להם הכשר).

(וכן מיני דגן ויין שגדלו בארץ, רק תאכלי עם הכשר, כי צריכים להוריד מהם המעשרות .)

מצוה קו - שלא לקרב לעריות אפילו בחיבוק ונישוק.

מצוה קסג - שלא לעשות כתובת קעקע בבשרו.

הרי שאת רואה מכל מה שנרשם לעיל, שאין הדברים האלו קשים לקיימם או להישמר מהם, כאשר רק יודעים אותם ונזהרים קצת.

ובאם תתרכזי על הדברים שנזכרו ותרגישי בנוח עם קיומם ושאת לא מתבלבלת מרוב הדקדוקים, אז תוכלי להוסיף יותר לשמור ולעשות מתוך המצוות דרבנן.