אמונה

האם מותר לבעל לבקש מאשתו לא לדבר עם גבר אחר?

  • ל' סיון התשע"ה

שאלה

בס״ד אשתי משתתפת במעין קבוצת תמיכה עם אדם שהוא מעין רב ( אין לו שום הסמכה למיטב ידיעתי ). חוץ מהשתתפות בשיעורים שבועיים היא גם היתה איתו בקשר טלפוני והודעות. הקשר הזה מעורר בי קנאה עצומה ולא פעם גרם לריבים ביננו. רציתי לדעת האם מבחינה הלכתית מותר לי לאסור עליה לדבר איתו? ואם ביקשתי ממנו לא לדבר איתה והוא ממשיך האם הוא עובר על איזשהו איסור? בתודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אמת שאין זה ראוי שאישה תהיה בקשר עם גבר זר, אולם יש לנהוג בתבונה ולדעת איך להתמודד עם הענין בצורה חכמה ולא בכוח. כל הנראה קבוצת התמיכה מסייעת לה בכל מיני עניינים ואם תתן לה הבנה בדבר הצורך שלה בקבוצת התמיכה ותאמר לה שאתה רוצה למצוא לה קבוצת תמיכה נשית וכמובן שיש להאריך בדבר בחכמה, הרי שאין כמעט ספק שהדברים יתקבלו על ליבה. הבעל לא אמור להוות מטפל לאשתו ולכן אינך יכול להוות תחליף לאדון פלוני בקבוצת התמיכה.