שבת

האם מותר בשבת לצפות בטלוויזיה שנדלקה לפני שבת?

  • כ"ה סיון התשע"ה

שאלה

האם מותר לצפות בטלוויזיה שנדלקה לפני שבת? (שלא נוגעים בה - לא מעבירים ערוץ, או נוגעים בווליום וכו'..). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

גם אם הטלוויזיה מכוונת על ידי שעון שבת מערב שבת להידלק בשבת, ולא נוגעים בשלט כלל, יש איסור גמור להסתכל בה בשבת, מפני שעריכת התכניות באולפן כרוכה בהרבה מלאכות האסורות בשבת, הנעשות על ידי ישראלים מחללי שבת בעוונותינו הרבים. ואם עברו ועשו כן אסור להסתכל בטלוויזיה, משום שהוא נהנה ממלאכת שבת הנעשית על ידי ישראל מחלל שבת (שו"ת יביע אומר חלק ו' חלק אורח חיים סימן לד). ואם מעבירים ערוץ על ידי השלט יש בזה איסורים נוספים.

ובלאו הכי הרי גם בימי החול כל מי שיראת ה' נוגעת ללבו ירחק מלהשתמש בטלוויזיה, אף בדרך אקראי, כי יש בה תכניות של מראות נגעים האסורות, פריצות נוראה, וגם זלזול בלומדי תורה והכנסת השקפות זרות לרוח תורתנו הקדושה, ויש בזה גם משום מושב ליצים וביטול תורה עצום. ובעצם הכנסת הטלוויזיה לבית יש איסור גמור מכמה טעמים, ויש בה משום ''לא תביא תועבה אל ביתך'', ומשום ''אל תשכן באהלך עולה'' (שו"ת יביע אומר שם).

בברכה,

הלל מאירס