שאל את הרב - כללי

איך להתגבר על הכעס אם יש עוד דברים לעבוד עליהם?

  • כ"ב סיון התשע"ה

שאלה

שלום רב.אני קיבלתי על עצמי לא מזמן בלי נדר להשתדל לא לכעוס ובגלל שאי אפשר לקבל הרבה קבלות בבת אחת -כי אני לא אצליח אז אני עוברת על עבירות אחרות. לדוג. כיבוד הורים ואז הם כועסים עלי ומוכיחים אותי ואני לא יכולה לומר לעצמי להתאפק כי אני חייבת להסביר את מה שקרה ואז אני מגיעה למצב בו אני כועסת ממש שאני לא שולטת בעצמי. איך אני יכולה להתגבר על מצב כזה?בתודה מראש

תשובה

לכבוד השואל,

עצה במצב כזו, שתכתבי להורים מכתב בענין מה שכעסו עליך כאשר אין כעסם מוצדקת.

תודיעי להורים מעתה (לפני שמתעורר מצב התנקשות) שאת קבלת על עצמך לעבוד על מידת הכעס; ולכן, כדי שלא להכנס לכעס, יתכן שאת לא תוכלי לענות להם בפעם הבא כשיכעסו עליך - אבל את תסבירי להם את הכל במכתב.

בפעם הבא כשכועסים עליך, אל תעני מיד, רק תרשמי להם הצדקתך במכתב. תתחילי את המכתב:

"אני מרגישה מאושמת. טוענים עלי שעשיתי זה וזה, אבל באמת הסיבה היתה...

לכן אבקש מן ההורים היקרים, נא לא לכעוס עלי פעם הבא מיד, עד אשר אוכל להסביר לכם את המצב, וכמו שעשיתי עכשיו".

ואחרי שתעשי את זה שתיים שלוש פעמים, יתכן שזה יעזור למעט את רגשות הכעס - גם ממך כלפי ההורים , וגם מהם כלפיך.

בברכה להצלחה וסייעתא דשמיא מיוחדת בכל קבלותיך הטובות.

בברכה,

רב נחום