שבת

שמירת שבת פלוס כיבוד אב ואם דחוףף

  • י"ח סיון התשע"ה

שאלה

שלום כבוד הרב אני התחלתי לשמור שבת וחבר הזמין אותי אליו לשמור שבת ושם אני ישמור שבת זה בטוח עכשיו אמא שלי התבאסה שאני הולך לאכול שם כי היא רוצה שאני יהיה איתם בארוחת שישי אז היא ביקשה שאני יהיה איתם בארוחה של שישי בערב ואחרי זה ילך לחבר והיא לא אמרה לי שיענו שאני לא ישמור או משהו רק יהיה. איתם בשישי בערב ואחרי זה מצידה שאני יהיה אצלו כל השבת האם זה בסדר שאני ישאר בבית יחזור אחרי הבית כנסת יהיה איתם קידוש אוכל והכל ואחרי זה ילך אליו ישמור תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

אשריך ואשרי חלקך שזכית לקבל על עצמך את מצוות השבת הגדולה יותר מכל המצוות שבתורה. תבורך מפי עליון! לקראת שבת לכו ונלכה כי היא מקור הברכה!!!!

מצווה לכבד את ההורים כל שזה אינו פוגע בשמירת השבת ועל כן מאחר ואתה יכול לשמור את השבת גם כאשר אתה עם ההורים בסעודה אין כל סיבה שלא תהיה עם ההורים בסעודה ולאחר מכן תלך ברגל לחבר.

בהערכה רבה,