שבת

קביעת מועד אזכרה

  • י"ז סיון התשע"ה

שאלה

חמתי נפטרה י"א באלול התשע"ד 5.9.14 כשעה אחרי כניסת השבת ונקברה במוצ"ש מתי האזכרה ל-11 חודש

תשובה

שלום וברכה

האזכרה של 11 חודש מחשבים לפי הקבורה כך גם 12 חודשי האבילות מסתימים במלאת שנים עשר חודש מהקבורה. יום השנה יחול למנהג בני ספרד ביב' אלול ולמנהג בני אשכנז זה יחול ביום השנה של הקבורה בשנה הראשונה יג' אלול ובכל שאר השנים מחשבים לפי יום הפטירה יב' אלול